TSKB’ye ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ Sertifikası

TSKB, KAGİDER tarafından verilen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) Sertifikası’nı kazandı. TSKB Genel Müdürü İnce: "Kadınların ekonomiye katılımının nitelikli kalkınma için vazgeçilmez olduğuna inanıyoruz. Yönetim kurulumuzdaki kadın üye oranını gönüllü olarak 2018 sonuna kadar yüzde 25'e çıkarma taahhüdünde bulunduk. Kısacası fırsat eşitliğinin bir ayrıcalık değil, bir hak olduğuna inanıyoruz"

TSKB’ye ‘Fırsat Eşitliği Modeli’ Sertifikası

İSTANBUL (AA) (YSM) - Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

TSKB'den yapılan açıklamaya göre, TSKB, kadın istihdamı ve fırsat eşitliğini destekleyen projeleriyle, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından verilen Fırsat Eşitliği Modeli (FEM) sertifikasını almaya hak kazandı.

KAGİDER tarafından, Dünya Bankası'nın teknik desteği ve Sabancı Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Forumu'nun danışmanlığıyla geliştirilen FEM, kadın istihdamını teşvik etmeyi amaçlıyor. Firmalar, FEM kapsamında yönetimin fırsat eşitliği konusundaki yaklaşımı, işe alım, eğitim ve terfide eşitlikçi uygulamalar, geri bildirim mekanizmaları ve iletişim stratejileri gibi pek çok kriterde bağımsız değerlendirme sürecinden geçiyor. Değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan firmalar, FEM sertifikası alarak, kadının iş hayatına katılması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki duyarlılıklarını tescil ettiriyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TSKB Genel Müdürü Suat İnce, Türkiye'nin kapsayıcı ve sürdürülebilir kalkınmasını desteklerken en önemli gündem maddelerinden birinin kadın istihdamı ve fırsat eşitliği olduğunu kaydetti.

İnce, kadınların ekonomiye katılımının nitelikli kalkınma için vazgeçilmez olduğuna inandıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Bir finans kuruluşu olarak sadece kendi insan kaynakları yaklaşımımızla değil, kadın istihdamı konusundaki yatırım projelerine verdiğimiz destekle de bu konudaki kararlılığımızı gösteriyoruz. Geçtiğimiz yıl lanse ettiğimiz 100 milyon avroluk kadın istihdamı kredisiyle, farklı sektörlerde pek çok kadının istihdama katılmasına destek verdik. Desteğimizi kredi sağlamanın ötesine taşıyarak, işin içine danışmanlık adımını da ekledik ve firmalarda fırsat eşitliğine öncelik veren insan kaynakları uygulamalarının geliştirilmesine odaklandık.

Bu işin finansal boyutu, fakat fırsat eşitliği denince sosyal boyutu da atlamamak gerekiyor. Bu nedenle iş hayatına katılmanın ön şartının eğitim olmasından hareketle, bir burs fonu kurduk. Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile birlikte kurduğumuz Eğitimden Üretime burs fonu ile üniversite öğrencisi kızları destekleyeceğiz, iş hayatına atılmaları için kendilerine mentörlük, eğitim, staj gibi olanaklar sunacağız."

İnce, FEM sertifikasını almaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, TSKB'nin, WEPs'in de Türkiye'deki ilk destekçilerinden biri olduğunu kaydetti.

Bankacı çalışanlarının ve yönetim kadrolarının yüzde 55’inin kadınlardan oluştuğu bilgisini veren İnce, icra kurullarında ise genel müdür dışındaki sekiz kişilik ekiplerinin dördünün kadın olduğunu ifade etti.

İnce, karar mekanizmalarındaki kadın oranının artmasını desteklediklerini belirterek, "Bu kapsamda, yönetim kurulumuzdaki kadın üye oranını gönüllü olarak 2018 sonuna kadar yüzde 25'e çıkarma taahhüdünde bulunduk. Kısacası fırsat eşitliğinin bir ayrıcalık değil, bir hak olduğuna inanıyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızın FEM sertifikası ile tescillenmesinden çok memnunuz. Fırsat eşitliğinin sağlanması yolunda emek veren başta kadınlar olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

YSM HABER MERKEZİ - AA

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2018, 19:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER