Filo Broker ‘akıllı filo danışmanlığı’ yapıyor

2014 yılında kurulan Filo Broker, kurumsal firmalara uzun dönem araç kiralama ve filo yönetimi konusunda “akıllı filo danışmanlığı” hizmeti veriyor.

Filo Broker ‘akıllı filo danışmanlığı’ yapıyor

İSTANBUL (YSM) - Araç kiralama sektörü gün geçtikçe büyüyor. Şu an yollarda yaklaşık 250 bin kiralık araç var. Sektör büyürken, araç kiralama şirketleri de hacimlerini artırıyor. Bu da bu konuda bir danışman gerekliliğini artırdı. 2014 yılının son çeyreğinde kurulan Filo Broker da tam bu konuda hizmet veriyor. Şirketin Kurucu Ortağı Okşan Öztürk, sektörde ilk ve tek olduklarını söylüyor.

Öztürk yaptığı açıklamada, "Filo kiralama şirketleri ile müşteriler arasında bir köprü görevi görüyoruz. Dolayısıyla Filo Kiralama ile ilgili desteğe ihtiyacı olan her segmentten müşteri ile çalışabiliyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarına göre iş modelimizi şekillendirebiliyoruz" dedi.

Müşterilere 3 aşamalı hizmet sunduklarını dile getiren Okşan Öztürk, "Müşterilerimiz hizmetin tamamını alabilir ya da ihtiyaçları doğrultusunda ayrıştırabilirler. Bizim tercihimiz tam fayda sağlayabilmek ve verimliliği artırabilmek adına sürecin başından sonuna yanlarında olmak" ifadelerini kullandı.

Öztürk, şu an hali hazırda ağırlıklı global firmalardan oluşan 12 müşterinin bin 800 aracına tam zamanlı hizmet verdiklerini belirterek, "Bunların 4’ü, yaklaşık bin 200 araç, 2017 yılında firmamıza dahil oldu. Bunun yanında proje bazlı hizmet verdiğimiz firmalar söz konusu. Örneğin sadece teklif sürecini yönettiğimiz, ya da sadece analiz yapıp alınması gereken aksiyonları paylaştığımız ya da sadece kilometre takibi için uygulamamız olan FiloCep’i kiralayan veya sadece online eğitimimizden faydalanan firmalar var" diye konuştu.

"Sadece FiloCep'i kiralayan da var"

"Kullanıcılara mobilite sağlamak ve birden fazla tedarikçi ile çalışan firmalara bilgi konsolidaysonu sağlamak adına “FiloCep” adında şuan İOS ve Android telefonlarda kullanıma hazır bir application geliştirdik" açıklamasını yapan Öztürk şu bilgileri verdi:

"Kullanıcı bu uygulama sayesinde aracının kiralık olduğu firmaya tek tuşla ulaşabiliyor, aynı zamanda aracının bakım dönemini, lastik değişim periyodunu, kümül olarak trafik cezaları ve hasarlarını takip edebiliyor. Uygulamann en önemli özelliği ise kilometre takibi yapabilmemizi sağlaması. Aracı kiralık olan firmaların önemli filo giderlerinden biri artı ya da eksi yönlü yanlış tercih edilmiş kilometreler. Eğer zamanında takip edilir aksiyon alınabilirse muhtemel yüklü cezalardan tasarruf sağlanabiliyor. Her ayın başında kullanıcıların telefonlarına gönderdiğimiz bir bildirim ile güncel kilometrelerini bu uygulamaya girmelerini istiyoruz. Tüm sözleşme şartları sisteme tanımlı olduğu için sistem dönem sonu tahmini bir hesaplama yaparak muhtemel aşım yapacak ya da sözleşme kilometresinin aşağısında kalacak olan plakları raporluyor. Farklı kilometre toplama yöntemleri de var ancak en doğrusu, hata payı en düşük olanı kullanıcının girdiği bilgi. Güncel kilometre bilgisini her ay düzenli olarak topluyoruz ve müşterimize raporluyoruz. Sadece uygulamamız "Filocep"in marifetlerinden faydalanmak amacı ile uygulamayı kiralayan müşterilerimiz var."

YSM EKONOMİ SERVİSİ

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2018, 21:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER