Elif Yıldız Kıratlı ‘Yılın En İyi Ekonomisti’ Seçildi

Türkiye’nin ilk kadın Blokchcain mali veri saklama ve raporlama uzmanı olan Kıratlı, “2020 Yılının En Başaralı Ekonomisti” unvanını aldı.

Elif Yıldız Kıratlı ‘Yılın En İyi Ekonomisti’ Seçildi

İSTANBUL-AYHAN DEMİRTAŞ(YSM) - 2020’nin ‘Yılın En İyileri’ töreninde, Elif Yıldız KıratlıYılın En İyi Ekonomisti’ seçildi. Ekonomist kimliğinin yanı sıra edebiyatçı kimliği olan ve bir kitabı bulunan Kıratlı ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Böylesine önemli isimlerin yer aldığı gecede bu ödülü almak benim için mutluluk verici. Törenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye’nin ilk kadın Blokchcain mali veri saklama ve raporlama uzmanı olan Kıratlı, “2020 Yılının En Başaralı Ekonomisti” unvanını aldı. Kıratlı İstanbul Üniversitesi işletme Fakültesi ve Uludağ Üniversitesi İktisat fakültesi mezunu. Londra Üniversitesi’nde ekonomi mastırını tamamlayan Elif Yıldız Kıratlı “Ekonomik Gelişim ve Türkiye Örneği” (1986-1999) adı altında yayınladığı tezi ile ekonomi doçenti unvanına sahip.

Blokchcain’i, “Blockchain’in henüz yeni bir kavram olmasından dolayı literatürde eksiksiz ve doğru tanımı bulmak oldukça zor. Dünyada Blockchain’i; Herkesin program yükleyebildiği, programların kendiliğinden yürütülebildiği, her programın mevcut ve önceki durumlarının her zaman herkes tarafından görülebildiği ve üzerinde çalışan uygulamaların kriptolojik olarak güvence altına alındığı sihirli bilgisayar” şeklinde tanımlayan Elif Yıldız Kıratlı, ekonomi ve Blockchain teknolojisi alanında yaptığı çalışmaları ve başarıları ile tanınıyor.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2021, 16:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER