Filo araç kiralaması yapmadan önce bilinmesi gerekenler

Kurumsal hayatın vazgeçilmezi olan “araç filo kiralaması”, hem şirketlere hem çalışanlarına yüksek konfor ve kolaylık sağlıyor. Ancak araç kiralamadan önce dikkat edilmesi gereken belli başlı konular var. İşte filo kiralaması yapmak için bilmeniz gerekenler.

Filo araç kiralaması yapmadan önce bilinmesi gerekenler

İSTANBUL-TANER TİLAV(YSM) - Şirketinizin ulaştırma ihtiyacını ekonomik, efektif ve konforlu bir şekilde çözmek için en uygun çözümlerin başında araç kiralama geliyor. Ancak turistik amaçla kişisel olarak araç kiralamanın ötesinde, kurumsal olarak filo kiralama hizmeti almaya karar verirken bilmeniz gereken önemli detaylar var.

Şirketinizin kiralık araçlarıyla uzun süreli ve sorunsuz bir deneyim yaşamanız için araç kiralarken dikkat etmeniz gereken detayları derledik.

1. Sigorta kapsamının önemi

Kiralayacağınız aracın  sigorta teminatlarının kapsamının iyi anlaşılmasında fayda var. Kiralayacağınız araçta sigortanın bulunmaması veya yetersiz teminatlar nedeniyle olası hasarların sorumluluğu şirketinizi zora sokacaktır. Haliyle sigorta konusu çok iyi değerlendirilmelidir.

2. Kira sözleşmesi

Araç kiralama şirketiyle yaptığınız sözleşme oldukça önemlidir; çünkü ortalama 3 yıl süreyle geçerli olacak olan bu sözleşme, tarafların menfaatlerini koruyacak maddeleri içermeli ve olası durumlarda nasıl aksiyon alınacağını net olarak yazmalıdır.

3. Hasar kontrolü

Aracı kullandığınız sözleşme süresi içerisinde, gerekli evraklar sağlandığı sürece tüm hasarlar, kiralama şirketine aittir. Dolayısıyla aracınızı kullanırken oluşan hasarları zamanında bildirmeniz ve onarımını sağlatıyor olmanız, sizi kira süresi sonunda ortaya çıkacak olan olası hasar maliyetlerinden koruyacaktır.

4. Kiralama Şirketi

Tercih edilecek olan kiralama şirketi, verilmesi gereken en önemli karardır.

Çünkü ortalama üç yıl süreyle iş birliği yapacağınız şirketin, sözleşmede yazmayan ve inisiyatif gerektiren konularda çözüm sağlaması, sizleri olası sorun ve maliyetlerden korumalıdır.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER