Kişilerarası iletişimde karşılıklı konuşma çok önemlidir!

Sözcükleri ne kadar uygun seçer, yerinde kullanır ve doğru ifade edersek, karşımızdakilerle o denli başarılı ilişkiler kurarız. Bir kelimenin insan hayatını değiştirdiği çok görülmüştür. Bazen tek bir cümle bile, karşımızdakinin nasıl bir insan olduğunu göstermeye yeter. Bu nedenle konuşma, insan aklını kullanma sanatıdır.

Kişilerarası iletişimde karşılıklı konuşma çok önemlidir!

UFA-GULNARA NIZAMETDINOVA- Konuşmanın dinleyiciler üzerinde yapacağı etki önceden hesaplanmalı, konuyla ilgisi olmayan sözcüklerden sakınılmalı, az ve öz konuşulmalıdır. Bazen bir tek söz, insanı uyandırır. Kimi sözler vardır ki, tek başına bir kitap gibidir. Yerinde yapılan kısa bir konuşma, yersiz yapılan uzun bir konuşmadan bin defa daha etkilidir. Bu konuda atalarımız, “ Kıymet ve tesir, çok sözde değil, yerinde ve özlü sözdedir.” demişlerdir. Sözün en iyisi, kısa ve anlamı derin olanıdır. Yunus Emre bir dizesinde; çok söz hamal yüküdür diye söylemektedir. Yerinde yapılan kısa bir konuşma, yersiz yapılan uzun bir konuşmadan bin defa daha etkilidir.

Eğer bizi anlamışlarsa, bu iyi konuştuğumuzun bir delilidir. Sözün en güzeli, söyleyenin doğru olarak söylediği, dinleyenin de, yararlandığı sözdür.

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2021, 23:01

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER