Kuyumcular taksit yasağı istemiyor

İKO Başkanı Mustafa Atayık, "BDDK yönetmeliğiyle getirilmek istenen taksit yasağının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Taksit miktarının 4 aydan 9 veya 12 aya çıkararak tüm meslektaşlarımıza bir bayram müjdesi verilmesini bekliyoruz." dedi.

Kuyumcular taksit yasağı istemiyor

İSTANBUL (YSM) - İstanbul Kuyumcular Odası (İKO) Başkanı Mustafa Atayık, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kuyumcularda kredi kartı taksit sayısını sıfıra indirecek yönetmelik taslağına ilişkin, "BDDK yönetmeliğiyle getirilmek istenen taksit yasağının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kurban Bayramı öncesinde taksit miktarının 4 aydan 9 veya 12 aya çıkararak tüm meslektaşlarımıza bir bayram müjdesi vermesini beklediğimizi ifade ediyoruz." dedi.

Atayık, BDDK tarafından görüşe açılan yönetmelik taslaklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kredi kartıyla alışveriş yapma olanağının vatandaşa büyük kolaylık sağladığını anlatan Atayık, kuyumculuk alışverişlerinde kredi kartı taksitlerinin tamamen kaldırılmasının piyasayı yavaşlatabileceğini söyledi. Çoğu insanın artık nakit parayla dolaşmak istemediğini hatırlatan Atayık, kuyumcuların ürettiği ve satışını yaptığı ürünlerin çok değerli emtialar olduğunu ifade etti.

Atayık, şöyle konuştu: 
"Kuyumcular olarak bizlerin satışını yaptığımız emtialar son derece değerli ve maddi karşılığı yüksek olan şeyler. Değerleri günden güne de artıyor. İnsanların cebine nakit para koyarak bu ürünü mağazadan gelip alması çok zorlaştı. Kart, burada vatandaşa kolaylaştırıcı ve satışı artırıcı önemli bir kolaylık sağlıyor. İstanbul Kuyumcular Odası olarak BDDK yönetmeliğiyle getirilmek istenen taksit yasağının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kurban Bayramı öncesinde taksit miktarının 4 aydan 9 veya 12 aya çıkararak tüm meslektaşlarımıza bir bayram müjdesi vermesini beklediğimizi ifade ediyoruz."

YSM HABER MERKEZİ

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2018, 12:31

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER