'Nefes Kredisi'nde yeni dönem

KOBİ’lere destek için geçen yıl TOBB öncülüğünde başlayan Nefes Kredisi bu yıl da devam edecek. Başbakan Binali Yıldırım, bu yıl kredi hacminin 7.5 milyar lira olduğunu ve 6 ay geri ödemesiz bir dönem bulunacağını söyledi. Nefes Kredisi için yarın başvurular başlayacak.

'Nefes Kredisi'nde yeni dönem

İZMİR (YSM) - Geçen yıl KOBİ’lere cansuyu olan Nefes Kredisi Projesi tekrar başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım, Nefes Kredisi’nin bu yıl belirlenen 5 milyar liralık hacmini yüzde 50 artırarak 7.5 milyar liraya çıkartarak, 12 ay taksitle yapılan geri ödeme süresine de 6 aylık geri ödemesiz dönem ekledi. Böylece, bu yıl 50 bin KOBİ’nin yararlanması beklenen Nefes Kredisi, 7.5 milyar liralık hacimle 6 ay geri ödemesiz olarak uygulanacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, oda ve borsaların katkılarıyla gerçekleştirilecek yeni Nefes Kredisi için imzalar dün Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla İzmir’de atıldı. Geçen yıl aylık yüzde 0.83 faizle sunulan bu yıl aylık yüzde 0.99 faiz/kar payı ve 12 ay vade imkânı ile 2-3 ay içerisinde yaklaşık 50 bin KOBİ’nin faydalanması beklenen TOBB Nefes Kredisi’ne, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım aracılık edecek. Kredilerin yüzde 85’i Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaletinde olacak.

Geçen yıl aylık yüzde 0.83 faiz/kar payı ile 30 bine yakın KOBİ’nin 5 milyar TL kredi kullandığı Nefes Kredisi projesinin yeni döneminde de 7.5 milyar liralık kredi hacmine ulaşılması ve 2-3 aylık süreçte yaklaşık 50 bini aşkın KOBİ’nin faydalanması hedefleniyor. Yıllık yüzde 11.88 faizle kullanılacak nefes kredisiyle KOBİ’lerin kredi maliyetinden 400 milyon lira tasarruf etmesi öngörülüyor. KOBİ’ler 200 bin liraya kadar kredi kullanabilecek. Yarın (pazartesi) itibarıyla tüm Türkiye’de kullanılabilecek krediyi almak için TOBB’a bağlı oda ve borsalardan faaliyet belgesi alıp bankaların şubelerine başvurulması gerekiyor.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER