Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan Volkan B. tarafından yapılan silahlı saldırı sonucu aralarında dekan yardımcısının da olduğu 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırıda 3 kişi de yaralandı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde silahlı saldırı

ESKİŞEHİR (YSM) - Eskişehir'deki Osmangazi Üniversitesi'nde meydana gelen silahlı saldırıda 4 kişi öldü. Araştırma görevlisi olduğu bildirilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı.

Bugün saat 15.00 sıralarında, Osmangazi Üniversitesi'nin Meşelik Kampüsü'ne gelen silahlı saldırgan, dehşet saçtı. Büyük panik yaşanırken, saldırganın açtığı ateşte 4 kişi yaşamını yittirdi. Ölenlerin üniversite personeli olduğu belirtildi.

Araştırma görevlisi olduğu belirtilen saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı. Saldırgan, sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Saldırının nedeni henüz belirlenemezken, büyük korku yaşayan öğrenciler ve öğretim görevlileri üzerlerindeki şoku uzun süre atamadı.

Kampüse çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

DHA'nın Eskişehir Muhabiri Eyüp Kelebek saldırıya ilişkin, "Bir araştırma görevlisi belirlenmeyen bir nedenden dolayı saldırıda bulunuyor. Rektörün açıklamasına göre 4 kişi ölüyor. saldırgan şu an emniyet müdürlüğünde. Üniversite camiası adeta şokta. Resmi açıklamaya göre 4 kişi hayatını kaybetti. Ölenlerin arasında öğrenci yok. Araştırma görevlisi olayda kullandığı silahla birlikte Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü" bilgilerini aktardı.

Öldürülenlerin dekan yardımcısı, fakülte sekreteri, öğretim üyesi ve okutman olduğu öğrenildi. Saldırıda 3 de yaralı olduğunu açıkladı. 

Rektörden açıklama

ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, yaptığı açıklamada, Volkan B. adlı bir araştırma görevlisinin Eğitim Fakültesi Dekanının odasına gittiğini, tesadüfen hocanın yerinde olmadığını söyledi.

Saldırganın burada bulunan Eğitim Fakültesi Sekreteri Fatih Özmutlu'yu silahla öldürdüğünü ifade eden Gönen, şöyle konuştu:

"Daha sonra dekan yardımcımızı, öğretim üyemizi ve bir araştırma görevlisini vurmuş. Elinde tabancayla binayı terk ettikten sonra güvenlikçiler takip etmiş, ileride de polis derdest etmiş. Dört arkadaşımızı kaybettik, başımız sağ olsun, eğitim camiası olarak bir daha böyle bir şey yaşamayız inşallah. ESOGÜ camiasına ve arkadaşlarımızın ailelerine baş sağlığı diliyorum."

Rektör Gönen Eğitim Fakültesi sınavlarının ertelendiğini açıkladı. 

Hayatını kaybedenlerin kimlikleri belirlendi

Alınan bilgiye göre, Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olan saldırgan henüz belirlenemeyen nedenle, fakülte binasının 3. katında Dekan Yardımcısı Mikail Yalçın, Fakülte Sekreteri Fatih Özmutlu, araştırma görevlisi Yasir Armağan ile öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Serdar Çağlak'ı silahla öldürdü, 3 kişiyi yaraladı.

Vali Çakacak: 3 savcı görevlendirildi

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, araştırma görevlisi Volkan B. tarafından 4 akademik personelin tabancayla vurularak, öldürüldüğü Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde, saldırıya ilişkin bilgi aldı. Fakülte binası önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Özdemir, savcılığın olaya el koyduğunu belirterek, "Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nde üzücü bir olay meydana geldi. Volkan B. adında araştırma görevlisi, fakültenin dekan yardımcısı ile 2 araştırma görevlisi ve fakülte sekreteri olmak üzere 4 kişiyi silahla öldürdü. Başsavcılığımız 3 savcı görevlendirdi. Olayın araştırması yapılıyor. Çok yönlü araştırma yapıldıktan sonra sebepleriyle ilgili geniş bilgi verilecek. Görevde olan bir kişiydi. Son derece üzüntülüyüz. Başsavcılığımız olaya el koydu" diye konuştu.

YSM HABER MERKEZİ

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER